Otkrijte unapređenu “HaloBeba” aplikaciju

Vaš saputnik u roditeljstvu

 

Jedina mobilna aplikacija koja vam treba kako biste obezbedili svom detetu „Dobar početak za ceo život“.

Tražili ste priručnik o roditeljstvu i, sada, nadohvat ruke, imate sveobuhvatan interaktvni vodič kroz roditeljstvo i odrastanje svog malog deteta, od rođenja do polaska u školu.

 

Video vodič kroz aplikaciju

 

Preuzmite besplatnu aplikaciju sada na:

       

 

 

 

 

Svakom detetu je, od prvog dana života, potreban odnos pun topline, ljubavi, sigurnosti i razumevanja sa bar jednom odraslom osobom koja će detetu pružiti sve što podsticajna nega podrazumeva:

 

  • uslove za dobro zdravlje,

  • odgovarajuću ishranu,

  • sigurnost i bezbednost,

  • osetljivost na signale i razvojne potrebe deteta i

  • prilike za rano učenje kroz igru u stimulativnom okruženju.

 

 

 

Roditeljstvo se uči. Roditelj se postaje.

Svim roditeljima i starateljima je, posebno u prvim godinama, potrebna podrška kako bi znali da nisu sami na roditeljskom zadatku, kako bi se lakše nosili sa roditeljskim stresom i izazovima vaspitanja deteta, kako bi rešili svoje zabrinutosti i obezbedili detetu najbolji početak za ceo život.

Svaka porodica može proživljavati krizne periode. Ono što pravi razliku u kvalitetu života porodice jeste dostupnost podrške i pouzdanih izvora saveta.

 

Zato je Bebbo došao na svet!

Roditelji sada imaju nadohvat ruke novog, pouzdanog saputnika u roditeljstvu!

 

Aplikacija „Bebbo“ je prvi sveobuhvatni, interaktivni vodič za roditelje kroz roditeljstvo i odrastanje deteta od rođenja do prvog dana škole, čiji sadržaj možete personalizovati prema uzrastu vašeg deteta. Bilo da ste mama ili tata, svakodnevno možete pratiti razvoj jednog ili više dece, čak i kada nemate pristup internetu.

 

Svi podaci uneti u aplikaciju u cilju personalizovanja sadržaja, čuvaju se isključivo na ličnom uređaju korisnika.

 

Aplikacija je nastala na osnovu prototipa aplikacije „Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ koju su razvili UNICEF u Srbiji i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa fondacijom Nordeus.

Regionalna kancelarija UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju je omogućila da aplikacija bude unapređena kao i da pređe granice Srbije i počne da živi pod novim, internacionalnim imenom „Bebbo“ u čak 11 zemalja i teritorija, na 19 jezičkih varijanti.

Aplikacija je besplatna i dostupna kako za korisnike Android tako i IOS uređaja, na srpskom i engleskom jeziku.

 

Kako aplikacija funkcioniše?

 

Oslanjajući se na istraživanja ranog razvoja, „Bebbo“ aplikacija nudi čitavu paletu saveta i korisnih funkcionalnosti koje vam mogu pomoći da donosite pravovremene odluke o tome kako najbolje da podržite razvoj svog deteta.

Svakoga dana, uz „Bebbo“ aplikaciju možete pratiti napredovanje svog deteta, konsultovati stručne savete za podsticanje rasta i razvoja vaše bebe i malog deteta, za dojenje, ishranu, imunizaciju, igru, očuvanje zdravlja i dobrobiti. Možete pratiti kalendar vakcinacija i preventivnih pedijatrijskih i drugih pregleda i aktivirati podsetnike.

Aplikacija vam nudi i predloge zajedničkih igara koje će vašem detetu pomoći da dosegne očekivane razvojne prekretnice za određeni uzrast i da odrasta kao zdravo i srećno dete. Ona vas i podseća na brigu o sebi i svojoj dobrobiti.

Biblioteka saveta „Bebbo“ aplikacije se zasniva na dugogodišnjem roditeljskom, pedagoškom i medicinskom iskustvu i stručnosti, posebno multidisciplinarnih timova i saradnika Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, savetovališta „HaloBeba“ i UNICEF-a, ali i na sveobuhvatnim međunarodnim istraživanjima u oblasti ranog razvoja.

Značajnu stručnu podršku pružaju Udruženje pedijatara Srbije i Institut za mentalno zdravlje.

Bibilioteka saveta se redovno ažurira i predstavlja neiscrpan izvor korisnih informacija, smernica i predloga. Na primer, u njoj možete saznati kako da pratite razvoj bebe po mesecima, kako da pomognete bebi da prebrodi strah od odvajanja ili kako da se nosite sa čestim infekcijama i oboljenjima, kako da obogatite porodične rutine kroz igru, ili kako da postavite malom detetu zdrave granice kada je ponašanje u pitanju.

 

Isprobajte ove korisne alate:

 

 

 

Saveti stručnjaka

Svakog dana aplikacija vam predlaže dnevnu zajedničku igru ili nudi članak iz bogate biblioteke saveta koji pokrivaju širok spektar tema za sve uzraste deteta do polaska u školu, kao što su dojenje, uvođenje nemlečne ishrane ili rano učenje kroz igru. Svi saveti se mogu lako sačuvati kao omiljeni i podeliti sa drugim roditeljima, prijateljima ili profesionalcima.

 

Igre za decu i roditelje

„Bebbo“ aplikacija vam nudi obilje ideja kako da obogatite interakciju sa svojom bebom ili malim detetom kroz igre koje najviše stimulišu učenje i razvoj. U odeljku sa igrama možete da birate igre koje podržavaju razvoj motoričkih i socio-emocionalnih veština, govora, komunikacije i kognitivnih sposobnosti.

 

Razvoj deteta

Ovaj alat je jednostavan za korišćenje i pomaže vam da aktivno pratite napredovanje svog deteta i dostizanje razvojnih prekretnica očekivanih za određeni uzrast deteta. To će vam pomoći da prepoznate i koje igre možete da uvrstite u svoje svakodnevne porodične rutine.

 

 

 

 

Vakcinacije

Ova funkcionalnost omogućava da lako pratite i beležite vakcine koje vaše dete prima i aktivirate podsetnike o predstojećim vakcinama prema nacionalnom kalendaru imunizacije.

 

Pedijatrijski i drugi preventivni pregledi

Odeljak za zdravstvene preglede vam omogućava da beležite informacije o posetama svog deteta lekaru, kao i da aktivirate podsetnike za predostojeće lekarske preglede.

 

Rast deteta

Ova alatka omogućava da redovno unosite visinu i težinu vašeg deteta kako biste pratili detov rast na karti rasta i dobijali preporuke kako da podstaknete napredovanje deteta u određenom uzrastu, bilo da je u pitanju prevremeno rođeno dete ili dete rođeno u očekivanom terminu.

 

Aplikacija može da funkcioniše i van mreže i u okruženju sa ograničenom internet konekcijom.

 

Šta čekate?

 

Obezbedite svom malom detetu „Dobar početak za ceo život“ uz Bebbo – Vašeg savršenog saputnika u roditeljstvu. Preuzmite besplatnu aplikaciju sada!

 

Preuzmite besplatnu aplikaciju sada na:

       

 

 

 

Za više informacija o ovom novom dragocenom resursu za roditelje preuzmite brošuru o Bebbo aplikaciji ovde, a koju možete podeliti sa prijateljima ili svojim saradnicima.

 

 

Prelazak sa aplikacije „Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ na unapređenu „Bebbo“ aplikaciju

 

Ukoliko ste imali priliku da u protekloj godini koristite aplikaciju „Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“, sve podatke o detetu koje ste unosili na lični uređaj kako biste personalizovali sadržaj aplikacije (npr. datum rođenja, datume merenja, podatke o težini, visini, lekarskim pregledima, vakcinacijama), možete preneti u unapređenu verziju aplikacije „Bebbo“.

To možete učiniti kroz opciju “Izvezite sve sačuvane podatke” u sekciji “Uvoz i izvoz sačuvanih podataka” u podešavanjima aplikacije „Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“, čime se podaci automatski pamte na korisnikovom Google disku. Zatim je neophodno instalirati novu „Bebbo“ aplikaciju i odmah na početku uvesti sacuvane podatke klikom na opciju “Uvezite sada” sa Google diska, a koja će vam biti ponuđena pošto se aplikacija bude učitala.

Aplikacija i njen sadržaj zauzimaju do 250 MB memorijskog prostora.

 

 

Uživajte u svom roditeljstvu uz „Bebbo“ aplikaciju!