Nova Android mobilna aplikacija za roditelje

O aplikaciji

halo beba aplikacijaDragi roditelji, aplikacija “HaloBeba Vaš saputnik u roditeljstvu” je namenjena vama i vašem detetu. Uz najvažnije sadržaje o razvoju dece u ranom uzrastu koji su vam dostupni i prilagođeni da budu što jasniji, takođe vas, kroz sadržaj, ohrabrujemo na podsticajno i razigrano roditeljstvo. Na aplikaciji vam je dostupna velika baza tekstualnih i video sadržaja sa praktičnim smernicama o tome kako da svom detetu, kroz svakodnevne porodične prakse, pružite podsticajnu negu i podržite dobro zdravlje, adekvatnu ishranu, stvorite prilike za učenje i igru u sigurnom, bezbednom i podsticajnom okruženju.

Takođe, sadržaj na aplikaciji je usmeren i na vas, roditelje, i to kroz savete o tome kako da se snađete u određenim situacijama u roditeljstvu i kako da vodite brigu o svom mentalnom i fizičkom zdravlju. Roditelji su u centru pažnje aplikacije, kao  prva i najvažnija podrška svakom detetu.

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti čuvamo i štitimo lične podatke Vašeg deteta, a u vezi s tiim možete pogledati Politiku privatnosti kojom Vam to pokazujemo (potvrdjujemo)

Oslanjajući se na sveobuhvatna istraživanja dečijeg razvoja, i na višegodišnja iskustva drugih roditelja/staratelja, aplikacija “HaloBeba Vaš saputnik u roditeljstvu” vas vodi, korak po korak, kroz uzbudljive i nezaboravne dane roditeljstva.

Bogat sadržaj aplikacije raspoređen je u nekoliko oblasti:

  • Igra i učenje
  • Podsticajno roditeljstvo
  • Zdravlje i nega
  • Dojenje i ishrana
  • Bezbednost i zaštita
  • Kutak za roditelje

Kako se aplikacija koristi i prilagođava vašem detetu?

halo beba aplikacijaNakon što se kreirate nalog na aplikaciji “HaloBeba Vaš saputnik u roditeljstvu” biće vam omogućeno da kreirate profil vašeg deteta koji će vam omogućiti da pratite:

  • Razvoj i rast vašeg deteta
  • Dnevnik razvoja
  • Kalendar vakcinacija
  • Preventivne preglede kod izabranog pedijatra

Prve dve funkcije će vam omogućiti da pratite napredovanje vašeg deteta. Pošto unesete mere rasta (visina/težina) i razvojne prekretnice koje je vaše dete ostvarilo, moći ćete da pratite da li se rast i razvoj odvijaju prema očekivanjima (optimalno), i da dobijate smernice kako dalje da podstičete i podržavate detetov razvoj i rast.

Funkcije povezane sa vakcinacijom i preventivnim pregledima kod izabranog pedijatara pomažu vam da vodite evidenciju o vakcinaciji i podsećaju vas da ne propuštate preventivne preglede kojima pedijatar prati razvoj, rast, zdravlje i opšti napredak vašeg deteta. U zavisnosti od toga koliko redovno i precizno unosite sve podatke, aplikacija će vam preporučivati prilagođene sadržaje kojima će bogatiti vaše roditeljske prakse i iskustva podsticajnog roditeljstva.

​Sistem podrške osmišljen je tako da kao roditelj budete na vreme informisani o aspektima roditeljstva koji su važni za određeni razvojni period vašeg deteta. Aplikacija je namenjena i mamama i tatama, i pruža personalizovane informacije na osnovu detetovog uzrasta i pola, kao i u odnosu na aktuelno godišnje doba.

Sadržaj aplikacije dopunjen je bazom najčešćih pitanja i odgovora koja je nastala na osnovu višegodišnjih roditeljskih, pedagoških i lekarskih iskustava. Pretraživanjem sadržaja u aplikaciji naći ćete odgovore na mnoga pitanja i dileme, a odgovori su organizovani po uzrastu i tematskim oblastima zbog bolje preglednosti i lakšeg snalaženja roditelja u njihovom pretraživanju.

halo beba aplikacijaKroz aplikaciju delimo sa vama informacije i o tome kako da zaštitite decu od korona virusa. Pružaoci usluga mogu je koristiti kao resurs u radu sa roditeljima i kao alat za izgradnju pouzdanog odnosa i partnerstva u korist male dece.

Aplikacija “HaloBeba – Vaš saputnik u roditeljstvu” je rezultat rada multidisciplinarnog tima stručnjaka i saradnika telefonskog savetovališta “HaloBeba”, koji profesionalno i institucionalno prate razvoj i zdravlje dece, i blisko sarađuju sa porodicama male dece, uz značajna stručna usmerenja Udruženja pedijatara Srbije i Instituta za mentalno zdravlje Beograd.

Ova aplikacija je izrađena je u partnerstvu Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i UNICEF-a u Srbiji, uz podršku kompanije Nordeus. Za obezbeđivanje kvalitetnog sadržaja dodatnu podršku pružili su Lego Fondacija i USAID. Neki sadržaji u ovoj aplikaciji preuzeti su, prilagođeni i prevedeni uz saglasnost renomirane mreže Raising Children Australia. Najveći deo video materijala u aplikaciji je razvijen u partnerstvu sa Vodičem za roditelje.

Informišite se na vreme, pratite razvoj svog deteta i uživajte u roditeljstvu.

Neka Halo beba bude vaš saputnik na putu podsticajnog i razigranog roditeljstva!

halo beba aplikacijaTehničke informacije:

Aplikaciju mogu istovremeno koristiti oba roditelja za više dece u porodici.

Za preuzimanje sadržaja i korišćenje interaktivnih funkcija (praćenje rasta i razvoja, podsetnici za imunizaciju i kontrole kod pedijatara) potrebna je stabilna internet konekcija. Kako biste pristupili sadržaju relevantnom za uzrast i pol Vašeg deteta, potrebno je da se u aplikaciju unesu podaci o datumu rođenja i polu deteta. Ove funkcije Vam omogućavaju da kroz aplikaciju pratite rast i razvoj svog deteta, ali i datume vakcinacije i zdravstvenih pregleda.

Aplikacija ne prikuplja nikakve lične podatke koji mogu da identifikuju roditelja ili dete, i ne čuva ih automatski na bilo kom spoljnom serveru. Svi podaci uneti u aplikaciju čuvaju se samo na korisnikovom ličnom uređaju – telefonu.

Kada nije dostupna internet veza, aplikacija će raditi na offline režimu i omogućavaće pristup svim člancima, najčešćim pitanjima i odgovorima, kao i njihovo filtriranje, dok interaktivne mogućnosti praćenja neće biti dostupne. Preduslov za to je da ste bar jednom pre toga bili na internet mreži, kada ste preuzeli aplikaciju, prijavili se za njeno korišćenje i kada su na vaš telefon skinuti svi sadržaji aplikacije (tekstualni članci i najčešća pitanja i odgovori).