beba jesen

Bebina jesenja garderoba je uvek slojevita!

Garderoba mora biti od pamučnih materijala, udobna za nošenje, ali i jednostavna za skidanje i oblačenje. Potrebno je da bude iz više slojeva, kako bi u zavisnosti od vremenskih uslova mogli da je skinete ili pak obučete. Danas se proizvode savremeni materijali, koji su tanki, štite od vetra, hladnoće, a beba se u njoj ne znoji. Bebe ne vole teške i kabaste stvari, ništa što ih ograničava u šetnji i igri. Odlični su trodelni kompleti trenerki koji sadrže i prsluk kao prelazno rešenje do jakne.

Početkom jeseni, devojčicama, možete i dalje oblačiti haljinice i suknjice, ali obavezno ispod haljinice dugih rukava, obucite pamučnu benkicu i hulahopke. Kad krenete u šetnju ponesite džemper dugih rukava i tanju jaknu (može i sa kapuljačom).

Dečacima možete obući, pamučnu majicu, pamučne pantalone, čarapice, a ako zahladi poneti duksericu, ili tanju jaknu.

Uvek pri sebi treba da imate kabanicu ili kišnu navlaku za kolica kako vas ne bi iznenadila kiša i prekinula šetnju, kao i dodatno ćebence.

Preporuka je da dete bez obzira na godišnje doba nosi lagani šeširić sa obodom ako je toplije vreme, a traku za uši ili neku deblju kapicu ako je hladno vreme.

Po povratku iz šetnje, obavezno skinite sve dodatne slojeve, posebno ako beba spava kako ne bi došlo do pretopljavanja. Tada beba postaje nervozna, plačljiva, može joj porasti temperatura ili dobiti osip po koži od vrućine.