Dojenje na plazi

Letovanje i dojenje idu savršeno zajedno. Ako dojite na plaži imaćete veliku prednost u vidu neograničene količine uvek sveže hrane, idealne temperature za bebu. Nećete morati kući da pripremate obrok za bebu, da se brinete da li se pokvario obrok na visokoj temperaturi. Na plažu ponesite flašu vode sa česme da operete dojke od peska, znoja, slane vode ili kreme za sunčanje. Smestite se udobno u hladovinu i nahranite svoju bebu. Ako koristite bazen za kupanje obavezno sperite dojke zbog veće količine hlora koji se nalazi u vodi u bazenu.

Ako vam ipak smetaju radoznali pogledi dojke, pokrijte se laganom pamučnom tkaninom (može pelena, vaš pareo ili marama u kojoj ste doneli bebu).

Opustite se i uživajte! I ne zaboravite i za bebu je letovanje velika promena pa će češće tražiti da sisa jer joj treba tečnost, hrana, uteha, sigurnost.

Isključivo dojene zdrave bebe do 6 meseci, ne treba pojiti vodom, niti dodavati druge tečnosti. Majčino mleko je napravljeno “po meri” bebe, baš kako treba da bude. Majka treba da pije dovoljno vode da bi se dovoljno hidrirala na visokim letnjim temperaturama.. Deci koja pored dojenja jedu mlečnu formulu ili kašice obavezno je dodavati nezaslađenu prokuvu niskomineralizovanu flaširanu vodu. Uvek možete računati i na svoje mleko ako je starija beba žedna a nemate vodu pri ruci trenutno. Majčino mleko je na početku podoja vodenasto i može ublažiti bebinu potrebu za vodom i žeđ.

Leto je vreme za uživanje i odmor.

Želimo vašoj porodici prijatno i bezbedno uživanje na plaži!