dojenje van kuce

Drage mame, prošao je period prilagođavanja bebe na spoljašnje uslove života, uspostavljena je ravnoteža dojenja, vi ste se prepustili čarima majčinstva i sada sa Vašom bebom možete da uživate. Bilo da poželite odlazak u porodičnu šetnju, na kafu sa prijateljima, na putovanje ili  u kupovinu, ne morate da razmišljate o tome kako da pripremite bebi obrok. Kada dojite bebu uvek ste spremne za boravak van kuće, mleko je spremno kada ste spremni vi i beba.

O dojenju na javnom mestu se sve vise prča u javnosti. Sve je veći broj majki koje bez ustezanja, osećaja neprijatnosti ili stida doje svoju bebu na ulici, u parku ili restoranu. Takođe, velikog uspeha u promociji dojenja van kuće ima i formiranje tzv. kutaka za dojenje koje možete naći u parkovima, supermarketima, prodavnicama dečije opreme, tržnim centrima. Njihovo postojanje je veoma značajno jer nije mali broj mama koje osećaju odeđenu vrstu neprijatnosti pri pomisli da doje svoju bebu na javnom mestu, a ona pružaju utočište od radoznalih, neprijatnih pogleda I kometara prolaznika.

Drage mame, ukoliko nemate dovoljno samopouzdanja, da bi dojile vašu bebu van kuće, naka Vam društvo pravi Vaš partner, drugarica, sestra. Podrška je uvek doborodošla. Mame mogu da koriste  i odgovarajuću odeću kao što je marama za dojenje ili pelena  koje štite od pogleda I pružaju privatnost, a mama i beba vide jedna drugu I fokusirane su na podoj.

Podrška dojenju podiže svest o značaju dojenja.

Pružimo podršku svi zajedno, svim majkama da ne skrivaju čin dojenja na javnom mestu jer je to najprirodnija veza između bebe I mame.