Dragi roditelji, prijatelji i saradnici, ponosno saopštavamo da naša Bebbo aplikacija 10.02.2023. obeležava prvi rođendan.

Počeli smo skromno, kao “Halo beba – vaš saputnik u roditeljstvu” (mobilna aplikacija koja je bila zasnovana na radu Telefonskog savetovališta Halo beba, za Srbiju) onda smo prepoznati od strane regionalne kancelarije UNICEF-a i udruženim snagama kreirana je Bebbo aplikacija, koja je prevazišla okvire naše zemlje, namenjena za 14 zemalja i prevedena na 19 jezika.

Veliki broj stručnjaka iz zemlje i regiona učestovao je u kreiranju više od 1400 tekstova i video materijala koji na najsavremeniji način pomažu roditeljima u odgajanju dece. Iskoristili smo sav naš potencijal da kreiramo personalizovanu, interaktivnu i praktičnu mobilnu aplikaciju, što nam potvrđuje više od 50 000 zadovoljnih roditelja u Srbiji i 420 000 roditelja u još 13 zemalja.

 

 

Naša očekivanja su prevaziđena, a najzadovoljniji smo kada iskustva roditelja potvrđuju da im aplikacija zaista olakšava roditeljstvo.

Veliki spektar različitog sadržaja napravljen je da motiviše i ohrabri, informiše i savetuje, da prati i preporučuje…ona je džepni priručnik za roditeljstvo. Roditelji mogu da dobiju inspiraciju kako da se igraju sa detetom, kako da kreiraju bezbedno okruženje, kako da na najbolji način i blagovremeno prepoznaju potrebe deteta i na njih odgovore, kako da neguju dete kada se razboli… Bebbo im pruža podršku tokom dojenja, uči ih principima pravilne ishrane, brine o zdravlju roditelja. Daje smernice roditeljima kako da neguju partnerstvo, upravljaju konfliktima, kako da savladaju anksioznost, da se opuste i relaksiraju.

Interaktivnost aplikacije ogleda se u tome što roditelji imaju mogućnost da kreiraju profile dece: evidentiraju podatke o vakcinaciji , preventivnim pregledima, trenutnoj detetovoj težini i visini, dostignućima deteta. Nakon toga se sadržaj aplikacije prilagođava i tematski tekstovi se prikazuiju baš roditeljima koji za tim temama imaju potrebe i interesovanja. Bebbo će podsetiti roditelje kada treba da odvedu dete na preventivni pregled, vakcinaciju ili ih upozoriti ako razvoj ne ide kako je očekivano za taj uzrast.

Pozitivna iskustva u prvoj godini, daju nam vetar u leđa da nastavimo da kreiramo sadržaje koji će biti interesantni, tačni, zasnovani na dokazima, da gradimo partnerski odnos sa roditeljima i osluškujemo njihove potrebe.

Zajedno nastavljamo dalje…

Pozivamo vas, da ukoliko niste do sada, postanete deo Bebbo porodice. Aplikacija je besplatana i dostupna na IOS i Play storu.