Nega i higijena

Nega i higijena

Bebi aksesoari za putovanje

JASTUK ZA VRAT – Kada putujete sa bebom, veći deo puta bebe prespavaju. Da bi im to spavanje bilo udobno neophodno je da imaju dobar oslonac za vrat i glavu. Mogu se koristiti od najranijeg uzrasta. Na tržištu postoji veliki broj oblika i modela, punjeni različitim materijalima od pamuka, perja, poliestarskih mešavina, punjeni vazduhom pa sve do raznolikih semenki i ljusaka.

Najnovija i najbolja inovacija je da bude od memorijske pene hipoalergenskog materijala, da je elastičan, da se oblikuje prema bebinoj glavi, da je presvučen mekanim pamukom. Mekan materijal na dodir pruža dodatnu prijatnost i udobnost dok se memorijska pena nežno prilagođava konturama tela. Jedina mana ovih jastuka je što brže gube svoju čvrstoću i oblik.

ZAŠTITA OD SUNCA ZA KOLA – Prilikom pripreme za odlazak na put sa bebom, neophodno je da pripremite i instalirate štitnike za sunce. Oni štite bebu od  direktne sunčeve svetlosti, zahvaljujući vakum sistemu štitnici za sunce lako se postavljaju na zadnje prozore automobila. Postoje dve verzije, trapezasti i sa rol – up sistemom. Izrađeni su od providnih materijala, pa će bebe biti zaštićene tokom puta od sunca i istovremeno mogu uživati u pogledu.

NAOČARE ZA SUNCE – Oči beba i dece su jako osetljive na preterano izlaganje UV zracima. Sunčevi zraci mogu da izazovu različite probleme (iritacije oka, kataraktu). Rožnjača dece 70 % više propušta svetlost u odnosu na oči odrasle osobe. Sa nošenjem naočara za sunce treba početi kada deca počnu sigurno da hodaju. Njima se kupuju naočare sa sertifikatom, zato što se skupljanjem i širenjem zenice reguliše količina svetla, a time i zračenje koje ulazi u oko. Uvek se biraju naočare koje imaju fleksibilne okvire i izrađene od teško lomljivog materijala (nikako staklo), okviri treba da budu veliki, prijanjajući. Na krajeve ručkica stavlja se elasatična traka kako bi se sprečio gubitak naočara.

SUNCOBRAN ZA KOLICA – Dolaskom  lepog i sunčanog vremena, mama i beba provode sve više vremena napolju. Tokom letnjih dana, treba biti oprezan zbog jakog sunčevog zračenja. Suncobrani za kolica su postali obavezni saveznici u dugim šetnjama sa bebom. Suncobran je namenjen da štiti bebu od opasnih UV zraka. Pruža 99 % posto UV zaštite i na jako visokim temperaturama. Prilikom izbora potrebno je obratiti pažnju na raspon štipaljke za postavljanje na kolica jer postoje različiti ramovi kolica sa okruglim i pljosnatim cevima. Savitljiva i lako podesiva drška čini ga fleksibilnim i lako podesivim u pravcu sunčevih zraka.

Uvek je potrebno pre toga dobro premeriti prečnik, ili ukoliko postoji mogućnost kolicima otići do bebi radnje kako bi na licu mesta probali koji suncobran ogovara vašem modelu kolica.